.:: Blog de Matías Alonso ::.

Bitácora personal con inquietudes ciudadanas

Home » El pregó de la Mercè: hi ha motiu per a la discòrdia?

El pregó de la Mercè: hi ha motiu per a la discòrdia?

Defensores de Elvira Lindo, ante los independentistas (con paraguas negros), en la plaza de Sant Jaume.

Avui he anat al pregó de la Mercè, per primera vegada a la meva vida. No fa molts anys que visc a Barcelona i, d’altre banda, mai no he estat massa amic de celebracions d’aquest tipus. Però avui hi havia d’anar. El pregó es faria en castellà (a mi encara m’agrada més dir-ne espanyol), és a dir, no es faria en català. I és clar, això ha estat un motiu per a la polèmica, animada per polítics poca-soltes, com ara en Jordi Portabella i d’altres companys de la cada cop més impresentable ERC. Sembla ser que aquest any s’havia de fer bandera d’això.

Jo, com molts d’altres, n’estic tip de banderes que només serveixen per enfrontar als ciutadans, per sobre dels interessos reals de les persones. N’estic realment tip d’estelades i de banderes espanyoles no constitucionals. Crec que les banderes tenen un simbolisme d’unió, no pas d’enfrontament. També n’estic tip de que se’n faci bandera d’enfrontament de fets que són totalment normals en democràcia, com és que en una ciutat en què al menys el 50% de la ciutadania té com a primera llengua el castellà, a l’hora d’anunciar la festa el pregó pugui fer-se, també, en espanyol.

Per últim, també n’estic tip de les postures neofeixistes propugnades per molts col·lectius que diuen ser d’esquerres (tot i que la seva conducta en dista molt de ser-ho) i que pensen que tenen el dret de decidir qui té dret i qui no a manifestar-se i a defensar les seves idees, en llibertat. La mateixa llibertat que molts dels que ens hem aplegat a la Plaça de Sant Jaume avui, defensàrem ahir, en una lluita real contra una opressió verdadera; el fruit d’aquella lluita l’aprofiten ara aquets fills de l’odi per coaccionar als ciutadans, negant als demés la llibertat que disfruten sense haver-la guanyat.

Per tot això avui he hagut d’anar a la Plaça de Sant Jaume. I és per això que seguirem anant allà on calgui, per tal de defensar la llibertat individual de les persones, per davant dels suposats drets col·lectius dels que creuen tenir la representativitat exclusiva dels pobles i, el que encara és més patètic, dels territoris.

Jo crec que el pregó de la Mercè d’enguany no és motiu per a la discòrdia. També crec que avui calia dir que ja ni ha prou de fer servir la suposada defensa de la llengua catalana per buscar l’enfrontament entre ciutadans de la mateixa comunitat política i cultural, en benefici de polítics ineptes que han de fer del nacionalisme la seva raó de ser, per sobre del que han de defensar, que és el benestar de les persones.

Ja ni ha prou!!! Nazis fora!!! Llibertat i igualtat davant la llei!!!

Matías Alonso

Name of author

Name: Matías

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>