.:: Blog de Matías Alonso ::.

Bitácora personal con inquietudes ciudadanas

Home » Saura, la intel·ligència i la decència

Saura, la intel·ligència i la decència

Joan Saura, un home que a mi mai m’ha fet el pes, potser perquè m’ha recordat sempre la cançó que cantava en Pau Riba, l’home estàtic, ara està molt actiu. Lògic, estem en precampanya i vol revalidar, sobre tot el càrrec.

Ha presentat dies enrere un lema que fa pensar, no pel que diu sinó més aviat pel que vol dir: hi ha una manera intel·ligent de ser d’esquerres; hi ha una manera decent de fer política. El que diu és clar, i jo hi estic d’acord. El que vol dir també és força clar, però amb això ja no hi combrego.

És veritat, es pot ser intel·ligent i d’esquerres, però l’esquerra que representa en Joan Saura no és pas la intel·ligent. És més aviat l’esquerra rància i totalitària que, tot dient que lluita per la llibertat de les persones, vol imposar els seus dogmes per damunt dels interessos de la gent.

També és cert que es pot ser d’esquerres i ser decent, però tampoc és el cas d’en Joan i la seva coalició. La campanya encetada per ICV contra el Defensor del Poble és clarament sectària, negant a una institució bàsica del nostre ordenament jurídic la potestat d’exercir les seves facultats en defensa dels interessos de molts catalans i del conjunt del poble espanyol, encara que sigui en contra de l’Estatut, aquest nou tòtem imposat per la classe política dominant a Catalunya, per sobre de la voluntat dels ciutadans (per molt que vulguin insistir en què el 36% dels catalans són la majoria).

D’altra banda, el que deixa clar el nivell ètic i moral del personatge és el fet de que aspira a reeditar el govern més inoperant de la història moderna de Catalunya. Només això és un insult a la intel·ligència i un atac frontal a la decència.

Matías Alonso

(Leer en español)

Name of author

Name: Matías

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>